Харківводоканал перекладає труби Пісочину

Бригади КП «Харківводоканал» проводять заміну трубопроводу холодного водопостачання у Новобаварському районі міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на начальника служби зовнішніх водопровідних мереж Новобаварського району комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Євгена Салькова.

Роботи ведуться на Ново-Баварському проспекті в однойменному районі.

«Роботи ведемо в районі Окружної дороги на трубопроводі діаметром 300 мм. Перекладці підлягає ділянка у 135 м технічно зношених мереж. Цей водовід забезпечує водопостачання мешканців селища Пісочин. Ремонт проводиться плановий, водопровідні комунікації на цій ділянці постійно протікали, часто траплялися пориви, тому було прийнято рішення перекласти трубопровід», — зазначив Євген Сальков.

За його словами, вже замінили 60 метрів мереж. Закінчити ремонт збираються до 25 листопада.

Щоб мінімізувати незручності споживачів, відключати воду планується лише на час перепідключення мереж.

«З новим трубопроводом жителі Пісочина будуть завжди з водою. Після виконання робіт проведемо гідравлічні випробування, промивання та санітарну обробку водоводу, що значно покращить якість води, що подається до будинків мешканців селища. Після завершення перекладки комунікацій проведемо благоустрій території», — повідомив начальник служби зовнішніх водопровідних мереж Новобаварського району.

За даними підприємства, з початку року у Новобаварському районі вже замінили 1,9 км технічно зношених мереж водопостачання.

Як повідомляв Харків Times, на початку листопада «Харківводоканал» відрапортував про заміну пів кілометра внутрішньобудинкових мереж у Шевченківському районі.