У Харкові засудили розбійника за напад на чоловіка, який повертався з роботи

35-річний раніше судимий харків’янин може провести найближчі вісім років у в’язниці. До такого терміну його засудили за розбійний напад на чоловіка в Індустріальному районі Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За інформацією слідства, підсудний разом із двома спільниками напали на чоловіка, який повертався з роботи в червні 2018 року. Вони звернулися до нього за допомогою. Але допомога знадобилася чоловіку, який не очікував нападу – один із зловмисників почав його душити, а інші – бити. Після того, як перехожий перестав чинити опір, вони забрали у нього мобільний телефон і сумку з особистими речами.

Під час судового розгляду підсудний провину не визнав.

4 листопада Орджонікідзевський районний суд міста Харкова визнав чоловіка винним у розбої (ч. 2 ст. 187 КК України) та засудив до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок ще не набрав чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 8 жовтня, близько 12:20 троє невідомих у провулку Троїцькому в Основ’янському районі міста, погрожуючи ножем, відібрали в 30-річного громадянина сумку з грошима.

Поліція затримала одного з трьох чоловіків.  Його взяли під варту без права внесення застави.

Суд виніс вирок одному з розбійників, які серед білого дня у самому центрі міста напали на 30-річного харків’янина та відібрали у нього пакет із 900 тис. грн та ноутбук.