Пожежа на вулиці Культури у Харкові: вогонь розповсюдився на квартири верхнього поверху (доповнено)

Фото: Головне управління ДСНС України у Харківській області

Підчас нічної пожежі у шестиповерховому житловому будинку по вулиці Культури, 10 у Харкові вогонь розповсюдився на квартири верхнього поверху будівлі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Повідомлення про горіння даху будівлі надійшло на номер “101” 16 листопада о 00:38. До місця пожежі було направлено два оперативні відділення ДСНС на автоцистернах і автодрабину. На час прибуття рятувальників спостерігалась велика заграва і дим. Площа пожежі складала близько 500 кв.м.

“Будинок третього ступеню вогнестійкості, має дерев’яні стіни, перегородки та перекриття. Вогонь швидко розповсюджувався по цим конструкціям та пустотам. Мешканцям будинку загрожувала небезпека”, – йдеться у повідомленні.

Керівник гасіння пожежі запросив додаткові сили і засоби та приступив до рятування людей. Загалом до місця події прибули 14 пожежних автоцистерн, шість автодрабин, колінчатий підіймач та ще три одиниці спеціальної техніки. Працював штаб пожежогасіння. Підрозділам ДСНС вдалось врятувати на пожежі сім осіб, одна з яких – людина з обмеженими можливостями. Також у супроводі рятувальників на свіже повітря з небезпечної зони виведено ще шість осіб, двоє з яких діти.

“Складності в ліквідації пожежі додавало те, що невдовзі охоплені вогнем дерев’яні конструкції даху і перекриття у деяких місцях почали руйнуватись. Тож рятувальникам довелось розбирати завали та ліквідовувати горіння ще й у квартирах на шостому поверсі. Завдяки оперативному втручанню рятувальників вдалось запобігти загибелі та травмуванню людей”, – зазначається у повідомленні.

Прес-служба міськради пізніше уточнила, що внаслідок пожежі частково було охоплено вогнем три квартири.

О 03:42 розповсюдження вогню локалізовано, о 08:01 відбулась остаточна його ліквідація. Сума заподіяних вогнем збитків та причина виникнення пожежі наразі встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, вночі виникла пожежа у житловому шеститиповерховому житловому будинку на вулиці Культури, 10 біля Сумського ринку у центрі Харкова.

О 08:01 пожежу було ліквідовано.