Прокуратура подала апеляцію на запобіжний захід по ДТП на проспекті Науки

Прокуратура Харківської області подала до Харківського апеляційного суду апеляційну скаргу з вимогою збільшення суми застави для Дмитра Лисенка, підозрюваного у ДТП на проспекті Науки, де постраждали 13-річні Даша та Сашко.

Про це Харків Times повідомив речник прокуратури області Дмитро Чубенко.

“Із сумою застави, обраної на даний момент Київським районним судом м. Харкова, прокуратура категорично не згодна”, – заявив Чубенко.

На думку правоохоронців, сума у 340 тис. гривень «не відповідає обставинам пригоди», оскільки на момент скоєння ДТП водій перебував під дією наркотиків. При цьому їхав він «на дорогому автомобілі», на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні, не має постійних соціальних зв’язків та офіційного працевлаштування.

«Виходячи з того, що чоловік на момент скоєння ДТП перебував на випробувальному терміні, не може бути жодної мови про повторне призначення випробувального терміну у вироку по ДТП. Ці обставини розуміє як підозрюваний, так і його адвокати, тому високим є ризик того, що чоловік може ховатися від слідства або залишити країну», – вважають у прокуратурі.

З точки зору прокуратури, «висока сума застави хоч трохи дає шанс на те, що підозрюваний перебуватиме у СІЗО, оскільки не зможе виплатити заставу».

Як повідомляв Харків Times, увечері 12 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна ухвалила, що водій Toyota Land Cruiser Дмитро Лисенко, якого підозрюють у тому, що 11 листопада, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, він проїхав на червоне світло та на проспекті Науки збив посеред. пішохідного переходу 13-річних Сашка та Дашу, може до суду вийти під заставу в сумі 340 тисяч гривень. Прокуратура заявляла, що оскаржуватиме це рішення.