Правоохоронці позбавили харківських наркоманів джерела незаконних рецептів на метадон (фото)

Правоохоронці 15 листопада повідомили про підозру лікарю-психіатру за фактом незаконної видачі рецепта на право придбання наркотичних засобів, вчиненої повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 319 Кримінального кодексу). Харків’янка, перебуваючи на посаді лікаря-психіатра декількох медичних приватних підприємств, систематично незаконно видавала рецепти на право придбання метадону.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановлено майже 500 епізодів незаконної видачі лікаркою рецептів на території Київського району Харкова.

Під час проведених обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено близько 1500 медичних карток пацієнтів, печатки, медичну документацію та близько 16 тисяч рецептів на видачу наркотичних засобів.

Вирішується питання про обрання відносно підозрюваної запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту та відсторонення від посади. Санкція статті передбачає покарання у вигляді у виді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Харківського районного управління №1 ГУНП в Харківській області.