Адвокат розкритикував розмір застави Лисенка, підозрюваного у резонансній ДТП на проспекті Науки

Адвокат Ігор Черняк вважає суму застави, призначену судом для Дмитра Лисенка, підозрюваного в тому, що 11 листопада він, перебуваючи під дією наркотиків, проїхав на червоне світло й збив серед пішохідного переходу на проспекті Науки двох 13-річних дітей, «проявом незрозумілої лояльності». .

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Черняка у Facebook.

“Учорашні 340 тисяч гривень, соррі, я не можу навіть коментувати”, – написав Черняк.

Він пояснив, що загалом призначати заставу у таких випадках зобов’язує закон.

«Суд не міг обрати «істоті під речовинами», яка збила дітей на пр. Науки, утримання під вартою без визначення суми застави. На жаль, не міг. Тому що в нас такий закон. Закон, який захищає права ось таких істот. Мабуть, під себе ж закон і писали», – нарікає адвокат.

Однак, як приклад «адекватного та законного заходу» він навів суму застави у 10,5 млн гривень, призначену рік тому суддею того ж Київського райсуду Костянтином Садовським у якості застави для Хенді Алі, підозрюваного в тому, що той збив на острівці безпеки чотирьох людей, включаючи 10-річного хлопчика.

«Як адвокат потерпілих у цій справі, ось уже через рік впевнено можу сказати, що саме така тверда й чітка позиція судді не дала винуватцю уникнути відповідальності. Він сидить. Сидить ось уже понад рік. І чекає на свій вирок. І не скоїв за цей рік більше жодного злочину. А чому? Тому що суддя обрав адекватний, розумний і законний захід. Згідно із законом, честю та сумлінням», – вважає Черняк.

Що ж до застави для Лисенка, з погляду Черняка, можливо, річ у тому, що той має високих покровителів.

«Або все ж таки головна причина в тому, на чиїй машині була «істота» і до чиєї родини він вхожий? Адже тоді, вірогідно, це не останній вияв незрозумілої лояльності, який ми ще побачимо у цій справі!», – робить висновок адвокат.

Як повідомляв Харків Times, увечері 12 листопада суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна ухвалила, що водій Toyota Land Cruiser Дмитро Лисенко, якого підозрюють у тому, що 11 листопада, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, він проїхав на червоне світло та на проспекті Науки збив серед пішохідного переходу 13-річних Сашка та Дашу, може до суду вийти під заставу у сумі 340 тисяч гривень. Прокуратура просила суд застосувати до Лисенка безальтернативний арешт, а коли суддя Бородіна наполягла на призначенні суми застави, вимагала 10 млн. гривень.