Водій, який збив дітей на проспекті Науки, не є сином чиновника, не був п’яний, але був судимий

Правоохоронці готуються повідомити про підозру водію, який вчора, 11 листопада, на проспекті Науки проїхав на червоний сигнал світлофора та збив двох дітей, що переходили проспект пішохідним переходом. Підозра буде пред’явлена ​​за ч.2 ст. 286 КК.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-секретаря прокуратури області Дмитра Чубенка.

За словами Чубенка, на місці аварії 34-річний водій позашляховика Toyota здав тест на алкоголь – і виявився тверезим. Потрапляння у ДТП він пояснив тим, що «відволікся на телефон». У машині він був один. Наразі правоохоронці очікують на результати тестів на наркотики.

За словами підозрюваного, він офіційно ніде не працює. Чубенко запевняє, що водій Toyota «не є сином одного з чиновників з Харківської області», з правами на водіння в нього все гаразд, хоча місяць тому «його притягали за ДТП без потерпілих».

«Що стосується кримінальної відповідальності, то торік він був фігурантом кримінального провадження за ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України, справа була закрита, підстави та законність ухваленого рішення на даний момент перевіряються прокуратурою», – повідомив Чубенко.

Крім того, за плечима підозрюваний також має отриманий цього року умовний вирок за крадіжку фотоапарата, тож за рішенням суду до нового терміну можуть додати й «умовні» три роки.

Також Чубенко зазначив, що Toyota підозрюваному не належить, будучи власністю якоїсь юридичної особи.

“Інформації про незаконність отримання водієм автомобіля на даний момент немає, тобто представники фірми найімовірніше дали винуватцю ДТП автомобіль у користування”, – зазначив прес-секретар прокуратури.

Особливо цікаво те, що іще до ДТП до поліції повідомляли про «дивну поведінку» автівки на проспекті Науки. Схоже, на цей сигнал поліція ніяк не відреагувала, а внаслідок постраждали двоє дітей.

«Для вивчення дій співробітників поліції щодо заяви очевидця на 102 щодо порушення правил дорожнього руху водієм Toyota, то на даний момент прокурором готується доручення на ГУНП у Харківській області та Управління патрульної поліції у Харківській області на проведення службового розслідування. У разі встановлення порушень у діях співробітників поліції або порушення процедури, за якою мали діяти поліцейські в такій ситуації, то обласній прокуратурою буде надано кримінально-правову оцінку», – заявив Чубенко.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 11 листопада, автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала 39-річного водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрюють, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин.

Обидві дитини були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Сьогодні діти все ще перебувають у лікарні у стабільному стані, але вже просяться додому.