У ситуації з коронавірусом у Харкові з’явилося «невелике покращення» – Горбунова-Рубан

Фото: Харків Times

Минулої доби у Харкові кількість тих, хто одужав від коронавірусної хвороби COVID-19, перевищила кількість тих, хто захворів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на віце-мера міста Світлану Горбунову-Рубан.

«За добу ми зафіксували 580 осіб, які захворіли, а тих, хто одужав, – 710. Дуже сподіваємося, що ця тенденція збережеться. У стаціонарах міста перебувають 1 126 хворих, із них вакцинованих – 23. До речі, в реанімації з числа вакцинованих перебуває лише дві людини, але вони там не через коронавірус як такий, а через загострення хронічних хвороб. Також ми знизили зайнятість ліжок, яка тепер становить 73% проти 75% минулого тижня. Під амбулаторним наглядом перебувають близько 24 тисяч осіб», – сказала Горбунова-Рубан.

За її словами, минулої доби в Харкові було вакциновано 7 496 осіб, а за позаминулу – 7 638. Також вакциновано 607 дітей віком від 12 до 17 років.

Як повідомляв Харків Times, з початку пандемії станом на ранок 12 листопада в Харківській області померло 4 999 пацієнтів із коронавірусною хворобою COVID-19, 32 з них — за останню добу.