Під час ДТП на проспекті Науки водій був під дією метадону – прокуратура

Водій позашляховика Toyota, який учора, 11 листопада, на проспекті Науки проїхавши на червоний сигнал світлофора, збив двох 13-річних дітей, що переходили вулицю пішохідним переходом, перебував під дією наркотиків.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-секретаря прокуратури області Дмитра Чубенка.

«Проведено хімічний аналіз сечі водія. Водій на момент ДТП знаходився в стані наркотичного сп’яніння метадоном», – повідомив Чубенко.

У зв’язку з цим буде змінено статтю Кримінального кодексу, за якою водієві висунуть звинувачення. Тепер це буде відносно нова стаття КК: ч.2 ст. 286-1.

За словами Чубенка, ця стаття «передбачає суворіше покарання саме за ДТП у стані наркотичного або алкогольного сп’яніння».

Та й у якості запобіжного заходу тепер прокуратура схильна вимагати більш суворий – перебування під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 11 листопада, автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрюють, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин.

Обидві дитини були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Сьогодні діти все ще перебувають у лікарні у стабільному стані, але вже просяться додому.

Прокуратура має намір перевірити дії поліції, яка отримала сигнал про “дивну поведінку” Toyota на проспекті Науки ще до того, як постраждали діти.