Обидва збиті на проспекті Науки підлітка вже просяться додому – міськрада

Фото: Харків Times

Стан дітей, яких учора, 11 листопада, збив серед пішохідного переходу на проспекті Науки 34-річний водій позашляховика Toyota, що проїхав на червоне світло, не викликає тривоги в лікарів. Хлопчик Олександр – у стані середньої тяжкості, а стан дівчинки Дар’ї медики оцінюють як задовільний.

Про це Харків Times стало відомо із повідомлення віце-мера Світлани Горбунової-Рубан на брифінгу в Харківській міській раді.

«Після того, як я подивилася цей запис, розміщений у соціальних мережах, а потім прочитала поставлений діагноз, я вирішила, що це не про тих дітей. Але, на щастя, ці діти народилися у сорочках, це про них. Їхньому життю сьогодні ніщо не загрожує», – сказала Горбунова-Рубан.

В обох дітей діагностовано закриті черепно-мозкові травми та струс головного мозку. Крім того, в Саші лікарі знайшли забиття грудної клітки та м’яких тканин передпліччя, а в Даші – забита рана потиличної області.

За словами віце-мера, обидва підлітки вже просять додому, але медики поки що не готові їх виписати. З обома працюють психологи, оскільки під час події діти дуже перелякалися.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 11 листопада, автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала 34-річного водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрюють, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин.

Обидві дитини були доставлені до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Сьогодні діти все ще перебувають у лікарні у стабільному стані.