Лисенко, який збив дітей на проспекті Науки, може вийти під заставу (фото)

Увечері сьогодні, 12 листопада, суддя Київського райсуду Харкова Наталія Бородіна ухвалила, що водій Toyota Land Cruiser Дмитро Лисенко, якого підозрюють у тому, що вчора, 11 листопада, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, він проїхав на червоне світло та на проспекті Науки збив посеред пішохідного переходу 13-річних Сашка та Дашу, може до суду вийти під заставу в сумі 340 тисяч гривень.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Спочатку прокуратура вимагала взяти підозрюваного під варту на 60 діб без права внесення застави, але згодом – на прохання судді встановити розмір застави – погодилася на заставу в 10 мільйонів гривень. Проте суддя визнала, що достатньо буде й 340 тисяч.

Прес-секретар прокуратури області Дмитро Чубенко заявив журналістам після засідання суду, що прокуратура оскаржуватиме цей запобіжний захід. Чубенко зазначив, що суму 10 мільйонів прокуратура просила, виходячи з особистості підозрюваного, який має непогашену судимість, неодноразово перебував під слідством і вчинив злочин під дією наркотиків.

«Ми категорично не погоджуємось із цим рішенням. Ми готуватимемо апеляційну скаргу», – заявив Чубенко.

Прес-секретар прокуратури уточнив, що в апеляції прокуратура має намір вимагати безальтернативного взяття підозрюваного під варту.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 11 листопада, автомобіль Toyota збив двох 13-річних підлітків на перехресті проспекту Науки та вулиці Тобольської у Харкові.

Поліція затримала водія позашляховика, який проїхавши на червоне світло, збив дітей на пішохідному переході.

Правоохоронці підозрюють, що водій, який збив дітей, знаходився під дією психотропних або наркотичних речовин.

Це підтвердилося сьогодні, 12 листопада, – у сечі підозрюваного знайдено метадон.

Водієві позашляховика Toyota, який учора, 11 листопада, на проспекті Науки проїхавши на червоний сигнал світлофора, збив двох 13-річних дітей, які переходили вулицю пішохідним переходом, повідомили про підозру за ч. 2 ст. 286-1 КК (порушення правил дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані сп’яніння).