Харківська міськрада припинила повноваження Терехова на посаді секретаря

Фото: Харків Times

Харківська міська рада на позачерговій сесії 11 листопада достроково припинила повноваження Ігоря Терехова на посаді секретаря Харківської міської ради 8-го скликання.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Відкривши сесію, Терехов заявив про складання з себе повноважень секретаря горсує у зв’язку з обранням його Харківським міським головою.

“Відповідно до постанови міської територіальної виборчої комісії від 1 листопада, на позачергових виборах Харківського міського голови, які відбулися 31 жовтня, я був визнаний обраним на цю посаду. У зв’язку з цим, я подав до міської ради заяву про дострокове припинення повноважень секретаря Харківської міської ради”, – сказав Терехов.

Відповідно до законодавства, відповідне рішення має ухвалюватися депутатами таємним голосуванням. Голосування було організовано у холі на першому поверсі мерії. Правоохоронці не допускали туди журналістів, і висвітлювати процес голосування представники ЗМІ змогли лише після втручання співробітника прес-служби міськради.

Голова лічильної комісії Надія Тимофєєва повідомила, що всього бюлетені отримали 69 депутатів із 84 депутатів міськради. За складання Ігорем Тереховим повноважень секретаря міськради проголосували 63 депутати, проти – три, утрималися – два. Один бюлетень визнано недійсним.

Депутат міськради Дмитро Булах заявив на сесії, що фракція “Блок Світличної “Разом”, членом якої він є, не брала участі у голосуванні.

Як повідомляв Харків Times, на позачергових виборах харківського міського голови 31 жовтня переміг Ігор Терехов.

Колегія Другого апеляційного адміністративного суду відмовила у перерахунку голосів у чотирьох районах міста кандидату в мери Михайлу Добкіну та Громадянській мережі “Опора” у Харківській області.