У Харківському зоопарку відзначили день народження слона (відео)

Фото: zoo.kharkov.ua

Мешканець харківського зоопарку слон Аун відзначив 24-річчя. З нагоди свята йому влаштували гастрономічний квест.

Про це Харків Times у прес-службі КП «Харківський зоопарк».

Як розповіла прес-секретар КП «Харківський зоопарк» Жанна Сусло, Аун Нейн Лей народився 9 листопада 1997 року в Голландії, в Емменському зоопарку Wildlands. Його ім’я у перекладі з бірманської означає «народжений переможець». І першою його перемогою стала сама поява на світ: уперше в практиці європейських зоопарків це сталося в неволі, як у дикій природі — без втручання людей.

До Харкова Аун переїхав у п’ятирічному віці.

Цього року норовлива, але товариська тварина відзначає свій день народження у новенькому вольєрі. Тож співробітники зоопарку вирішили підготувати своєму улюбленцю особливий подарунок.

«Для Ауна ми підготували такий собі гастрономічний квест. Начинили декілька гарбузів певним видом смаколиків. Один — яблуками, другий — морквою, третій — бананами. Вийшли цікаві гарбузові цукерочки для слона з різними начинками. «Солодощі» заховали у запашному сіні. Таке частування Аун сприйняв на ура і з’їв у лічені хвилини», — розповіла Жанна Сусло.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2021 року у Харківському зоопарку вперше з’явилися пінгвіни.

Птахів, які мешкають на озері Центрального парку культури та відпочинку імені Горького, відправили на зимівлю до Харківського зоопарку.

У Харківському зоопарку п’ятирічний амурський тигр Єлисей почав освоювати нові володіння.