У Харкові вчителі та вихователі вакциновані майже поголовно — мерія

Фото: Reuters

У школах та дитсадках Харкова найвищий рівень вакцинації в Україні – 98%.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на директора Департаменту освіти Ольгу Деменко.

За її словами, той факт, що осінні канікули у школах тривали три тижні, загалом відіграв позитивну роль.

«Вчора розпочалася друга чверть навчального року. Усі 186 шкіл комунальної форми власності та 30 приватних шкіл розпочали очне навчання. Тобто 138 тисяч школярів мають змогу відвідувати школу, як завжди. Ми проаналізували ситуацію і розуміємо, що є всі передумови, щоб школи не зупиняли навчання. Так, 151 комунальна школа вже має стовідсоткову вакцинацію, решта – наближається до цього показника», — зазначила Ольга Деменко.

Вона також наголосила, що тритижневі канікули дали можливість перервати ланцюг захворюваності. Якщо перед канікулами на коронавірус хворіли 527 дітей, то зараз — 163, працівники навчальних закладів — 146 та 78 відповідно.

Крім того, за словами Ольги Деменко, «зайвий» тиждень осінніх канікул буде додано до навчального року, який закінчиться не 27 травня, а 3 червня.

Другу чверть учбового року планується закінчити 29 грудня.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 9 листопада виявили 219 132 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 1 314 — минулої доби.

У Міністерстві охорони здоров’я України розширили перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу.

Харківські батьки вже прищепили від COVID-19 понад 400 дітей.

За даними міського департаменту охорони здоров’я, COVID-19 у Харкові пішов на спад.

У Харківській області шкільні канікули розпочалися на тиждень раніше.

У Харкові осінні канікули продовжили ще на тиждень.

У школах Харкова осінні канікули, що розтягнулися на три тижні, компенсують за рахунок літніх.