У Харкові готуються до прогнозованого похолодання

Фото: Харків Times

В умовах різкого зниження температури повітря до -8° морозу, яке прогнозують з 10 листопада, комунальні підприємства м. Харкова зобов’язані постачати послуги городянам у безперебійному режимі. Таке завдання поставив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов підприємствам «Харківські теплові мережі» та «Харківводоканал».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

«Ми очікуємо на істотне зниження денної і, головне, нічної температури до мінусових показників. Тому наше головне завдання – забезпечити, щоб у будинках городян було тепло», – наголосив Ігор Терехов. Керівники КП мають

Секретар міськради підкреслив, що всі заявки, які надходять від харків’ян, мають відпрацьовуватися якісно та у найкоротші терміни. Тому керівники КП мають організувати роботу аварійних бригад, а також створити додаткові бригади для оперативного реагування на звернення харків’ян.

Щоб у опалювальний період харків’яни не залишилися з холодними батареями, у “ХТС” почали застосовувати гнучкі теплоізольовані труби “Кордфлекс” (Kordflex) австрійського виробництва. Вони призначені для транспортування теплоносія із температурою до 130°С. Термін їхньої експлуатації становить не менше 49 років, що вдвічі перевищує термін експлуатації металевих трубопроводів. Перекладання мереж трубами «Кордфлекс» можна проводити в холодну пору року, без відключення споживачів. Зокрема нові технології вже застосували на вул. Клочківській, 325, 329, 329-а та вул. Музичній, 4, 8 у Шевченківському районі, замінивши 670 м внутрішньоквартальних мереж.

Як повідомляв Харків Times, харків’янам розповіли, куди звертатися, якщо немає тепла та гарячої води.