МОЗ розширило список професій з обов’язковою вакцинацією від коронавірусу

У Міністерстві охорони здоров’я України розширили перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МОЗ.

У відомстві зазначили, що зробити щеплення співробітники підприємств із розширеного списку мають до 9 грудня. В іншому випадку їх усунуть від роботи без збереження заробітної плати.

Обов’язковій вакцинації тепер підлягають співробітники:

  • підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;
  • установ, що надають соціальні послуги, установи соціального захисту дітей, реабілітаційних установ;
  • підприємств, установ та організацій державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави. Серед них: завод ім. Малишева, Харківський машинобудівний завод “ФЕД”, “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова”, Балаклійський ремонтний завод ті ін. Повний список таких підприємств можна переглянути у постанові Кабміну від 4 березня 2015 року №83.

Обов’язкової вакцинації не підлягають лише ті, хто має абсолютні протипоказання до щеплення.

Раніше список професій з обов’язковою вакцинацією включав педагогів та чиновників. З 8 листопада невакцинованих представників цих професій почали усувати від роботи.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 9 листопада виявили 219 132 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 1 314 — минулої доби.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

В «Епіцентрі» на проспекті Гагаріна відкрився пункт вакцинації.

Станом на 9 листопада у Харківській області вакциновано майже 800 тисяч мешканців.