COVID-19 у Харкові пішов на спад — Горбунова-Рубан

Фото: РБК

Згідно з тижневим аналізом ситуації з коронавірусом, у Харкові відбувається зниження захворюваності на COVID-19. Повний курс вакцинації пройшли 25,3%.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на віце-мера Світлану Горбунову-Рубан.

За її словами, за минулу добу в місті було зареєстровано 654 нові випадки захворюваності на COVID-19, водночас кількість пацієнтів, що одужали, майже вдвічі більша.

«Протягом 10 днів ми знаходилися у так званому коридорі, коли щодня фіксували близько тисячі нових випадків захворювання. Другий день поспіль це число коливається в районі 600. Крім того, спостерігаємо збільшення кількості тих, що одужали. За минулу добу це 1284 пацієнти, що майже двічі більше від кількості тих, що захворіли. Маємо надію, що це співвідношення збережеться й надалі», — зазначила віце-мер.

Горбунова-Рубан повідомила, що у стаціонарах міста лікуються 1 069 хворих, 40 з яких госпіталізували за минулу добу. Серед усіх стаціонарних хворих лише 87 пацієнтів – з вакцинацією.

Загалом у місті першу дозу щеплення від COVID-19 отримали 486 162 особи (35,1%) харків’ян. Повний курс вакцинації пройшли 350261 (25,3%) городян.

Слід зазначити, що до цієї статистики потрапили лише ті, хто підписав декларації із сімейними лікарями. На сьогоднішній день загальна їхня кількість — 1,38 млн осіб.

Віце-мер ще раз запросила харків’ян прийти до пунктів вакцинації та зробити щеплення, оскільки це єдиний бар’єр на шляху розповсюдження коронавірусної інфекції.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 9 листопада виявили 219 132 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 1 314 — минулої доби.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

В «Епіцентрі» на проспекті Гагаріна відкрився пункт вакцинації.

Станом на 9 листопада у Харківській області вакциновано майже 800 тисяч мешканців.

У Міністерстві охорони здоров’я України розширили перелік професій, які підлягають обов’язковій вакцинації від коронавірусу.