У Харківській області два лісгоспи повернуть державі мільйон гривень

Господарський суд задовольнив позови держекоінспекції до Балаклійського та Ізюмського лісгоспів. В сумі вони мають виплатити близько мільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Господарський суд Харківської області задовольнив дві позовні заяви Ізюмської окружної прокуратури Харківської області про стягнення з лісових господарств компенсації збитків навколишньому середовищу на суму майже 1 млн грн.

Все почалося з того, що обласна Держекоінспекція позапланово перевірила, як на держпідприємствах «Балаклейське лісове господарство» та «Ізюмське лісове господарство» дотримуються вимог природоохоронного законодавства.

Перевірки очікувано виявили на території зазначених державних лісгоспів незаконне вирубування дерев без відповідних дозвільних документів.

Сумарні збитки оцінили майже в мільйон гривень.

Це і стало підставою для звернення до суду, який визнав позовні вимоги прокуратури обґрунтованими та доведеними.

Рішення набудуть чинності після закінчення строку їхнього апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, прокуратура через суд вимагає від «Ізюмського лісгоспу» відшкодувати 800 тис грн збитків.

У Харківській області області судитимуть директора та 10 співробітників ДП ​​«Балаклійське лісове господарство», які допустили вирубку майже півтисячі дерев на території лісгоспу.

Суд зобов’язав ДП «Балаклійське лісове господарство» компенсувати вартість незаконно вирубаних дерев, за якими не встежили працівники підприємства.