Харківський борець виграв молодіжний чемпіонат світу

Фото: sportevents.kharkiv.ua

Харківський “вільник” Мухаммед Алієв виборов “золото” молодіжного чемпіонату світу, що проходив у Сербії, у вазі до 86 кг.

Про це Харків Time повідомили у Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.

На шляху до фіналу Алієв виграв непростий півфінальний поєдинок проти росіянина Загіда Карімова. Програючи 0:5, українець здійснив камбек та вирвав путівку у фінал із мінімальною перевагою — 6:5.

У вирішальній сутичці Алієв здобув впевнену перемогу над представником Ірану Саджадом Сабералі Голамі. Спочатку іранець вийшов уперед по очках і лідирував із гандикапом у два пункти – 4:2. Проте Алієв поступово став наздоганяти суперника, а вже за дві хвилини до кінця поєдинку вів у рахунку 6:4.

Зрештою, за ці дві хвилини український борець зміг збільшити розрив до 7 очок та розгромити опонента із загальним рахунком 11:4.

Таким чином, Алієв уперше в кар’єрі отримав медаль молодіжного чемпіонату світу та приніс Україні перше в історії “золото” подібних змагань у чоловічій вільній боротьбі.

Довідка. Мухаммед Алієв – 22-річний харківський борець, який виступає у вазі до 86 кг. У жовтні 2021 року виступав на дорослій світовій першості. У норвезькому Осло він посів 12 місце. Для Алієва це перша золота нагорода на змаганнях такого масштабу.

Як повідомляв Харків Time, у квітні цього року харківський спортсмен Каміль Керімов виграв «бронзу» чемпіонату Європи з вільної боротьби.