У Лозовій посилюють карантин – у транспорт та кафе пускатимуть із COVID-сертифікатом

Фото: bbc.com

З понеділка, 8 листопада, у місті Лозова Харківської області запроваджуються нові карантинні обмеження. Зокрема, в кафе та транспорт пускатимуть за наявності COVID-документів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Лозівської міської ради.

Рішення про посилення карантину було ухвалено 5 листопада, на позачерговому засіданні місцевої комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

“Громадський транспорт, заклади громадського харчування та інші працюватимуть, але за сертифікатами про вакцинацію, або ПЛР-тестами, або довідками про одужання чи протипоказання”, – йдеться у повідомленні.

Водії маршруток попереджатимуть пасажирів про необхідність мати COVID-документи. Співробітники поліції перевірятимуть їхню наявність.

Натомість школярі Лозової, які навчалися дистанційно, з понеділка, 8 листопада, повернуться за парти.

З початку року від коронавірусу померло 168 жителів Лозівської громади з них 23 – за минулий тиждень. Майже третина захворювань COVID-19 припадає на жовтень – понад тисячу підтверджених результатів, за 2021 рік – 3761.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 6 листопада виявили 215 277 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 535 — минулої доби.

Мобільні групи поліції за місяць виявили понад 770 порушень дотримання карантинних обмежень у Харківській області.