У Харкові покарали жінку, яка викинула з під’їзду кішку

Фото: kotsobaka.com

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова визнав жінку, яка викинула з під’їзду кішку, винною у жорстокому поводженні з тваринами (стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це Харків Times дізнався з рішення суду.

Згідно з матеріалами справи, 20 липня цього року о 23:00 підсудна “завдала своїй кішці фізичного болю, викинувши її з під’їзду, внаслідок чого кішка вдарилася об бетонну плиту”.

Жінка свою провину заперечувала. На судове засідання вона не прийшла, надіслала письмові пояснення, в яких розповіла, що взяла під опіку безпритульну кішку – підгодовувала і надавала притулок у холоди. Жінка запевняла, що того вечора “винесла винесла кішку на вулицю на руках і поставила біля під’їзду, бо та дуже просилася і нявчала, бо до цього кілька днів перебувала вдома”.

Крім письмових пояснень жінки, суд вивчив ще кілька документів, зміст яких у протоколі не розкривається. Зокрема, на розгляд суду у цій справі було подано протокол про адміністративне правопорушення серії ВАБ №468092 від 26 липня 2021 року, письмові пояснення ОСОБА, рапорт ст.ДОП СП відділу №1 ХРУП №2 ГУНП у Харківській області майора поліції В.Смольського 26 липня 2021 року.

На думку суду, ці документи підтверджували провину жінки у жорстокому поводженні з тваринами. Підсудну засудили до штрафу у розмірі 5 100 гривень та сплати судового збору у розмірі 454 грн. Також суд ухвалив конфіскувати кішку.

Як повідомляв Харків Times, 65-річний житель міста Валки Харківської області через жорстоке поводження з тваринами став фігурантом кримінального провадження. Він задув монтажною піною щілину в будинку, де знаходилася кішка і п’ятеро кошенят. Кішку і трьох кошенят вдалося врятувати, двоє малюків загинули.

Чоловік, який задув монтажною піною кошенят, поскаржився на бездіяльність поліції.