“Опора” вимагає у суді перерахунку голосів на виборах у Харкові

Фото: открытые источники

Громадська організація «Громадянська мережа «Опора» оскаржує у суді результати підрахунку голосів на позачергових виборах Харківського міського голови.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ГО «Опора».

Спостерігачі “Опори” виявили розбіжності трьох районних м Харкова ТВК: Новобаварській, Холодногірській та Основ’янській. Представники “Опори” вимагають визнати підсумки голосування на цих ТВК “такими, що не відповідають вимогам законодавства”.

Також серед вимоги “Опори”:

  • зобов’язати Новобаварську районну у місті Харкові ТВК, та Основ’янську районної у місті Харкові ТВК провести повторний підрахунок голосів на дільницях, де виявлені розбіжності;
  • у Холодногірському районі зобов’язати ТВК врахувати відомості за протоколом безперервного засідання по встановленню підсумків голосування;
  • скласти протокол з позначкою “Уточнений” про підсумки голосування з виборів Харківського міського голови з урахуванням достовірних відомостей;
  • визнати протиправним дії по складанню протоколу Харківської міської ТВК про результати голосування;
  • скасувати протокол Харківської міської ТВК;
  • скасувати постанову Харківської міської ТВК про визнання обраним Харківським міським головою Ігоря Терехова;
  • зобов’язати міську ТВК утриматися від прийняття рішення про реєстрацію Терехова міським головою до складання протоколу про результати голосування з позачергових виборів з позначкою “Уточнений”.

Відповідачами за позовами “Опори” є Новобаварська районна у місті ТВК, Основ’янська районна у місті ТВК, Холодногірська районна у місті ТВК. Крім того, у всіх трьох позовах відповідачем буде Харківська міська ТВК.

Усі позови будуть розглянуті сьогодні, 6 листопада, у Харківському окружному адмінсуді.

Раніше “Опора” заявила, зокрема, про виявлення фальсифікацій щодо даних із 30 виборчих дільниць у протоколі Холодногірської районної у місті Харкові ТВК.

Як повідомляв Харків Times, в Опорі заявили про фальсифікацію протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці №631675 (пров. Лиманський, 1, Основ’янський район).

У громадській організації «Громадянська мережа «Опора» заявили, що на дев’яти дільницях у Новобаварському районі Харкова сфальшовано протоколи підрахунку голосів.