Війна в Україні: дев’ять порушень режиму припинення вогню

Минулої доби, 4 листопада, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню, чотири з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Біля Мар’їнки ворог двічі відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм.

Попасну противник обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Наші позиції в районі Зайцева двічі опинялися під вогнем гранатометів різних систем, мінометів калібру 120 мм, а також артилерії калібру 152 мм.

У районі населеного пункту Майорськ окупанти зробили два обстріли з гранатометів різних систем та мінометів калібру 82 мм.

Неподалік Новотошківського російські найманці двічі вели вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

“На озброєні провокації противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, і змусили його припинити обстріл”, — йдеться у повідомленні.

Станом на 7:00 5 листопада порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Як повідомляв Харків Times, 3 листопада в районі проведення операції Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню, одного бійця поранено.