Суд зобов’язав підозрюваного у смертельній ДТП Миколи Харківського здати кров

Фото: соцсети

У 16-річного Миколи Харківського, який перебуває у СІЗО як підозрюваний у скоєнні смертельної ДТП, примусово візьмуть кров для експертиз.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення адвоката Масі Найєма у Facebook.

За інформацією Найєма, відповідне клопотання подали слідчі, яке сьогодні, 5 листопада, суд задовольнив.

Поліції довелося звернутися до суду, оскільки підозрюваний відмовився від добровільної здачі крові.

“Зразки крові необхідні для порівняльного аналізу у низці спеціальних експертиз, більшість із яких уже призначено”, – пояснив адвокат.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

28 жовтня Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.

Адвокат 16-річного підозрюваного у смертельній ДТП Миколи Харківського заявила про погрози і сказала, що апеляцію на двомісячний арешт для свого підзахисного не подаватиме.