У Харкові затримали наркоторговців із щомісячним обігом у 1 млн грн (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Правоохоронці викрили групу наркоторговців, які за допомогою закладок розповсюджували на території Харкова метадон. Щомісяця вони робили близько 2,5 тисячі закладок, продаючи наркотиків на 1 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

За даними слідства, на чолі групи були цивільні чоловік та дружина з м. Умані.

“Вони створили в одному з месенджерів віртуальний наркомагазин з продажу метадону. У спільники залучили 20-річного уродженця Вінницької області, який приймав замовлення та координував «закладників» та 26-річного харків’янина – у ролі кур’єра”, – розповіли в поліції.

Загалом у складі групи було вісім осіб. “Закладки” на території Харкова робили двоє чоловіків та дві жінки віком від 31-го до 53-х років. «Товар» для збуту вони отримували оптовими партіями, після чого фасували на «дози». Організатори постійно змінювали маршрут доставки наркотиків з Умані до Харкова, щоби не привертати увагу правоохоронців.

За інформацією прокуратури області, з клієнтами наркоторговці спілкувалися в телефонному режимі, обговорюючи кількість та вартість товару. Метадон продавали на умовах передоплати – покупці поповнювали мобільний рахунок одного з учасників групи на певну суму, яка потім виводилася на банківські картки. Після цього клієнтам повідомляли, де знаходиться “закладка”.

2 листопада силовики провели затримання учасників ОЗУ, зокрема, на автовокзалі у Харкові, де було взято під варту кур’єра із черговою партією метадону. Загалом у порядку 208 КПК було затримано п’ятьох учасників групи. Їм повідомили про підозру за фактами незаконного збуту наркотичних засобів та незаконного зберігання з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів, скоєних за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 321 КК України).

Під час обшуків за місцями проживання затриманих слідчі виявили та вилучили мобільні телефони, банківські картки, сім-картки та 620 пакунків із речовиною білого кольору.

Київський районний суд м. Харкова обрав усім підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років із конфіскацією майна.

Слідство вирішує питання про повідомлення про підозру ще трьох учасників групи.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові трьох жінок спіймали на продажі метадону.