У Харкові приватне підприємство викрили у спекуляції електрикою на 17 млн гривень

Одне з харківських приватних підприємств продавало електрику підприємству комунальному за явно завищеною ціною. За два роки з бюджету безпідставно вибігло близько 17 млн грн. Колишньому директору фірми повідомили про підозру. Якщо провину буде доведено, йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у 2019 році директор ТОВ уклав з одним із харківських комунальних підприємств договір про постачання електрики.

При цьому з його ініціативи до основного договору було додано так звані додаткові угоди, в яких вартість електроенергії була безпідставно завищена.

В результаті на рахунок приватного підприємства з бюджету зайво перераховано майже 17 млн ​​грн.

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру колишньому директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, скоєного в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times, СБУ спільно з обласною Службою автомобільних доріг попередила більш ніж 1 млрд гривень збитків державного бюджету . Обрудку планував менеджмент іноземної компанії при виконанні дорожніх робіт.

У Харкові СБУ прихопила підрядника на розкраданні бюджетних коштів.

Заступника начальника управління «Харківобленерго» підозрюють у розтраті понад 630 тис. бюджетних грошей.