У Харкові назвали джерела з неякісною водою

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові санепідслужба провела дослідження води із 12 природних джерел, у половині з них було виявлено відхилення від нормативів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

За інформацією медиків, у п’яти джерелах вода не відповідає нормі за мікробіологічними показниками – брудна, з можливою наявністю фекалій. Санлікарі не радять брати воду з джерел: Петренка-1, Петренка-2, Петренка-3, вул. Бучми (права та ліва сторона), Олексіївська балка по вул. Клочківській).

Вода з каптажу джерела у парку «Юність» не відповідала нормативним вимогам за санітарно-хімічними показниками – встановлено перевищення нормативу загальної жорсткості та вмісту нітратів.

Аналогічні дослідження, проведені в області, показали, що у 40,3% проб води з колодязів перевищено гранично допустиму концентрацію нітратів (ГДК). Найбільш високий рівень забруднення води нітратами зареєстровано у Красноградському, Богодухівському та Харківському районах (до 11,0 ГДК). Перевищення до 7,0 ГДК – в Ізюмському районі, перевищення до 5,0 ГДК – у Чугуївському та Лозівському районах.

Як повідомляв Харків Times, під Харковом дитина отруїлася нітратами.