Недбалість на будівництві спортмайданчика: перед судом постане інженер технагляду

Слідство затвердило та направило до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК). Йдеться про будівництво шкільного поля для міні-футболу, замовленого Дворічанською райдержадміністрацією у 2018 році.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, відділ освіти, молоді та спорту Дворічанської райдержадміністрації уклав договір підряду з ТОВ на виконання будівельних робіт з будівництва спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям.

Інженер технічного нагляду належним чином не проконтролював хід будівельних робіт, не перевірив відповідність реальних обсягів та якості виконаних робіт проектно-кошторисній документації, але завірив своїм підписом та печаткою акт прийому об’єкта.

Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, різниця між фактично виконаними будівельними роботами та їх паперовим еквівалентом становить близько 300 тис. грн на користь паперу.

Таким чином, інтересам держави в особі тепер вже Куп’янської райдержадміністрації завдано великих збитків.

Куп’янська окружна прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без них.

Як повідомляв Харків Times, раніше до суду передано справу на директора фірми-підрядника.