У школах Харкова через довгі осінні канікули скоротять літні

У школах Харкова осінні канікули, що розтягнулися на три тижні, компенсують за рахунок літніх. Навчальний рік для харківських школярів закінчиться на тиждень пізніше.

Про це Харків Times із повідомлення Суспільного з посиланням на директора Департаменту освіти Харківської міськради Ольгу Деменко.

“Ми дійшли рішення продовжити канікули до 5 листопада для того, щоб з 8 листопада всі школи міста вийшли на очну форму навчання. У нас усе для цього є, а майже 100% освітян у нас вакциновані. За три тижні канікул ми перервали ланцюг захворюваності. Думаю, навчання закінчимо не наприкінці травня, а на початку червня — рівень захворюваності традиційно низький, тому ми на тиждень продовжимо навчання у цьому навчальному році”, — сказала Деменко.

У Департаменті освіти надали перевагу канікулам, а не дистанційному навчанню, оскільки вважають його “неефективним”.

“У чому ефективність дистанційної освіти? На жаль, дистанційний формат показав, що це досить сумнівний шлях до навчання, бо є діти, які, звичайно, працювали й працюють у будь-якому режимі, а багато дітей, які не навчаються. Ми проаналізували усі можливі варіанти, але діти повинні навчатися у школі”, — сказала Ольга Деменко.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 3 листопада виявили 210 353 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 1 374 — минулої доби.

У Харківській області шкільні канікули розпочалися на тиждень раніше.

У Харкові осінні канікули продовжили ще на тиждень.