У Харкові рятувальник-хабарник не врятувався від відповідальності (фото)

Прокуратура Харківської області затвердила та направила до суду обвинувальний акт щодо співробітника одного з відділів Головного управління ДСНС області, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди за вплив на ухвалення рішення особою, яка уповноважена виконувати функції держави (ч. 2 ст. 369-2 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, співробітник ДСНС отримав гроші від представника одного з харківських ТОВ, пообіцявши, що «вплине» на керівництво Головного управління ДСНС з тим, щоб ті «не помітили» порушення вимог законодавства у сфері цивільної оборони, пожежної та техногенної безпеки під час реконструкції нежитлового. торгово-офісної будівлі, розташованої на вулиці Університетській, у центрі Харкова. «Ціна питання» становила 20 тисяч гривень.

Невдачливого рятувальника затримали відразу після отримання грошей і одразу повідомили йому про підозру.

Якщо провина підозрюваного буде доведена у суді, йому за «шалені» 20 тисяч загрожує штраф у розмірі до 93,5 тисячі гривень або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times, керівницю одного з БТІ спіймали на здирництві та отриманні понаднормової винагороди за свої послуги. За успішне оформлення будівельного паспорта чиновниця вимагала $3 тисяч плюс 7,5 тис. гривень. Наприкінці жовтня хабарницю затримали. Зі співробітниками міськвиконкому, з якими дама нібито була у частці, розбиратимуться окремо.