Смертельна ДТП за участю 16-річного Миколи Харківського: поліція просить відгукнутися свідків

Поліція Харкова просить відгукнутися свідків смертельної ДТП, яка сталася 26 жовтня близько 20:40 на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. Внаслідок зіткнення автомобіля Infiniti під керуванням 16-річного підлітка та Chevrolet Aveo загинув 58-річний водій Chevrolet.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Також в аварії постраждали пасажири Infiniti.

За фактом ДТП проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

У поліції просять свідків, а також тих, кому відома інша інформація щодо цієї аварії, і які мають відеозаписи події або інші відеозаписи до та після ДТП, звернутися за телефоном (057)715-71-60 або до відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП у Харківській області за адресою: м. Харків, вул. Маяковського, 22, до слідчого Рогового Артема Олександровича.

Як повідомляв Харків Times, увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора та вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

28 жовтня Київський районний суд м. Харкова обрав запобіжний захід для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.

Адвокат 16-річного підозрюваного у смертельній ДТП Миколи Харківського заявила про погрози і сказала, що апеляцію на двомісячний арешт для свого підзахисного не подаватиме.