Під Харковом восьмирічну дівчинку мати «виховувала» без їжі у холодному будинку

Фото: hk.npu.gov.ua

У селі Лизогубівка Харківського району області співробітники поліції та соцслужб забрали з родини восьмирічну дівчинку. Як виявилося, дитину «вирощувала» місцева мешканка, яка «зловживає алкоголем та веде аморальний спосіб життя».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Обстеживши умови життя дитини, представники влади виявили, що в будинку немає не лише опалення, а й продуктів харчування.

«Дитина не забезпечена належними умовами для нормального життя та розвитку», – встановили поліцейські.

Наразі дівчинка перебуває на обстеженні у лікарні. Щодо матері правоохоронці склали адміністративний протокол за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей), з жінкою «провели профілактичну бесіду про недопущення порушень законодавства та необхідність виконання батьківських обов’язків відповідно до Сімейного кодексу України».

Цілком незрозуміло, чи вплине дана розмова на горе-мати і чи з’являться до повернення нещасної дитини з теплої та відносно ситої лікарні у цьому будинку тепло та їжа. Залишається сподіватися лише на те, що працівники ювенальної превенції місцевого райвідділу поліції та служба у справах дітей не випустять дитину з поля своєї уваги.

Як повідомляв Харків Times, у серпні співробітники ювенальної превенції забрали з неблагополучної родини у селищі Савинці чотирьох дітей у віці від п’яти до десяти років, яких схожим чином «вирощувала» алкоголічка-мати.