У Харкові затримали двох чоловіків за спробу на замовлення отруїти пенсіонера (відео)

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові двоє чоловіків намагалися отруїти 64-річного власника квартири, на яку було оформлено договір довічного утримання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, у червні 2021 року літній харків’янин уклав із 26-річною дівчиною спадковий договір. Згідно з документом, дівчина мала доглядати пенсіонера, і у разі його смерті отримувала право власності на його квартиру.

Брат доглядальниці вирішив “допомогти” сестрі скоріше стати власницею харківської нерухомості. Він вирішив вбити 64-річного чоловіка. До реалізації злочинного плану залучив ще одного зловмисника.

“Чоловіки довгий час розробляли план вбивства, який передбачав настання смерті потерпілого під виглядом природної смерті, з метою виконання якого замовили через мережу Інтернет речовину, схожу на спирт, і вирішили отруїти потерпілого під час спільного застілля”, – розповіли у прокуратурі.

31 жовтня на вході у квартиру “жертви” правоохоронці затримали потенційних отруйників. Під час огляду у них виявили та вилучили пляшку зі спиртовмісною сумішшю. Затриманим повідомили про підозру за фактом закінченого замаху на вбивство, вчинене за корисливими мотивами та за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15 п. 6 п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України). Їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі чи довічне ув’язнення.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваним у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Як повідомляв Харків Times, мешканець Ковшарівки, звільнившись із в’язниці, обікрав власну квартиру та племінницю.