Ще одна лікарня «Укрзалізниці» прийматиме хворих на COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

У залізничній лікарні №1 вже змонтували кисневу ємність, і найближчим часом вона зможе на повну силу приймати пацієнтів із коронавірусом.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

За його словами, у Харківській клінічній лікарні на залізничному транспорті №1 філії «Центр охорони здоров’я» «Укрзалізниці» вже змонтували кисневу ємність. Найближчим часом ця установа працюватиме у штатному режимі.

«Ми досягли домовленості з «Укрзалізницею» для того, щоб цю лікарню включити до роботи з ковід. Вона є дуже важливою для нас, як і філія №2, яка вже працює, тому що вони розташовані на території міста Харкова. Саме на території обласного центру зі зрозумілих причин є найбільша напруга та навантаженість на медзаклади», — сказав Михайло Черняк.

У Харківській області пацієнтів із коронавірусом лікують у 24 медичних закладах. На сьогодні виділено 5 067 ліжок, з них зайнято 3 760. Кількість ліжок із централізованою подачею кисню — 2 889, із них зайнято — 1 733 (близько 60%).

«Система важко, напружено, але справляється з тим потоком хворих, які йдуть на госпіталізацію. Безумовно, в цю хвилю зросла і роль, і функція, і навантаженість первинної ланки. Багато людей сьогодні лікуються амбулаторно, в домашніх умовах», — зауважив заступник голови ХОДА.

Він також повідомив, що в рамках карантинних обмежень помаранчевого рівня обласною комісією ТЕБ та НС було вирішено продовжити ще тиждень канікули в школах більшості громад області. Деякі навчальні заклади працюють у дистанційному режимі, зокрема це стосується більшості університетів регіону.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 2 листопада виявили 208 979 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 337 — минулої доби.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області. 11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня, з резерву виводять Валківську.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати центр вакцинації від коронавірусу. Громадські прищепні пункти обіцяють відкрити на ринках міста.

За півроку через реанімацію обласної «інфекціонки» пройшли тільки двоє вакцинованих.

29 жовтня на шістьох ринках Харкова почали працювати нові пункти вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Осінні канікули у харківських школах через епідемію подовжили до 7 листопада.