Мешканка Ізюма відсудила компенсацію за залиту нечистотами квартиру

Фото: Фокус

Суд зобов’язав Комунальне підприємство «Благоустрій міста Ізюма» відшкодувати місцевій мешканці збитки за залиту фекаліями квартиру. Крім цього комунальники мають сплатити судово-процесуальні витрати – витрати на проведення експертизи, адвоката та судовий збір.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Ізюмського міськрайонного суду Харківської області.

Квартира ізюмчанки постраждала під час ремонту, який проводили співробітники КП «Благоустрій міста Ізюма». У вересні 2020 року вони проводили роботи із заміни лежака у підвалі та заміні каналізаційного та водопровідного стояка у багатоквартирному будинку по вул. Григорія Жуковського, в якому мешкає жінка.

Під час проведення ремонту у штробу квартири ізюмчанки почали протікати каналізаційні стоки, які потім повністю залили житло. Жінка неодноразово повідомляла комунальникам, що її квартиру затоплює нечистотами. Оскільки у КП ніяк не відреагували на її заяви, жінка звернулася до суду.

Під час судового розгляду було встановлено, що при заміні каналізаційного стояка до трубипотрапило каміння та викрутка, та застрягли там, “що і спричинило заливання квартири фекаліями”.

“Внаслідок чого квартира позивача отримала значне пошкодження, що підтверджується Актом комісійного огляду”, – розповіли у суді.

Вивчивши всі матеріали справи, суд дійшов висновку, що квартира позивача постраждала внаслідок неякісного ремонту, який виконували співробітники КП «Благоустрій міста Ізюма». Суд ухвалив стягнути з недбайливих комунальників 16 тисяч гривень матеріальних збитків. Також КП має сплатити 1 500 грн, витрачені позивачкою на експертизу та 2 522 грн – на адвоката та 840 грн судового збору.

Як повідомляв Харків Times, мати підлітка, котрий постраждав від нападу собак, відсудила компенсацію на його лікування.