У Харківській області набула чинності заборона на лов риби в зимувальних ямах (карта)

Фото: lifedon.com.ua

З 1 листопада 2021 року в Харківській області розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов риби у зимувальних ямах.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держагентства з меліорації та рибного господарства Україні.

Заборона діятиме до завершення зимового періоду, фіналом якого в Харківській області прийнято вважати скресання криги.

“Риболовля у зимовий період (від льодоставу до скресання криги) дозволяється за межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння із гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування, а також тих, що закріплені за громадськими об’єднаннями не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство – не більше десяти на одну особу.”, – розповіли в Держагентстві.

В агентстві нагадали, що за порушення правил рибальства на зимувальних ямах передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності. Крім цього, порушнику нараховуються збитки за кожну незаконно виловлену рибу.

Інтерактивну онлайн-карту зимувальних ям у Харківській області можна переглянути за посиланням.

Довідка: З настанням холодів у водоймах відбуваються зміни, які впливають на поведінку водних біоресурсів. У риб різко знижується активність, практично повністю припиняється споживання їжі, знижується частота серцевих скорочень, сповільнюються процеси росту та реакції на подразники. У цей час риба дуже вразлива, тому вона збирається в зграї та йде на зимівлю до зимувальних ям.

Як повідомляв Харків Times, у Чугуївському районі спіймали браконьєра із 77 кілограмами риби.