Війна в Україні: шість порушень режиму припинення вогню, втрат немає

Упродовж минулої доби, 30 жовтня, російсько-окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню, з них два рази – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Біля Гранітного ворог застосував артилерію калібру 122 мм і міномети калібру 120 мм.

В напрямку Південного окупанти вели обстріл з протитанкового ракетного комплексу та станкових протитанкових гранатометів.

В бік Катеринівки противник відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

В районі населених пунктів Павлопіль та Лобачеве ворожі війська задіяли безпілотні літальні апарати, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17.

Крім того, у Луганській області зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Станом на 7 годину ранку, 31 жовтня, зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Поблизу Луганського ворог вів вогонь з гранатометів різних систем. В районі Світлодарська окупанти здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів.

“Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. Наші захисники відкривали вогонь у відповідь та змусили противника припинити обстріли, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, 29 жовтня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню, одне з яких – із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.