Терехов подякував харків’янам за те, що вибори пройшли спокійно

Скриншот

В.о. харківського міського голови Ігор Терехов подякував харків’янам за те, що вибори відбулися спокійно.

Про це він заявив журналістам після завершення процесу голосування, повідомив кореспондент Харків Times.

“Я вдячний усім харків’янам за те, що ми спокійно, без ексцесів пройшли вибори. Я дуже вдячний усім, хто взяв участь у виборах і думаю, що сьогоднішня ситуація в Харкові стабільна і буде стабільною. Місто Харків узяло курс на розвиток і продовжуватиме його”, – сказав він.

Терехов зазначив, що чекав на “іншу явку” виборців. Він пов’язав низьку явку із заявами про необхідність для виборців мати сертифікати про вакцинацію від COVID-19, що пролунали напередодні виборів та налякали людей. “Потім були заяви територіальної комісії, Центральної виборчої комісії, але, на жаль, перша реакція – вона така, що налаштовує людей. І тому явка була низька”, – сказав Терехов.

Він зазначив, що якби явка була більшою, то його результат на виборах також був би більшим.

Відповідаючи на запитання про перші кроки у разі перемоги на виборах, Терехов заявив: “Я зберігаю традиції Геннадія Адольфовича Кернеса. Наша команда дуже сильна, і я маю чіткий план дій. Я презентував стратегію розвитку міста Харкова, яка, на мій погляд, і як ви бачите, на думку харків’ян, приречена на успіх”.

Відповідаючи на запитання журналістів, Терехов заявив, що вже вивчає українську мову і розмовлятиме, зокрема, і нею.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

За даними екзит-полу, на виборах Харківського міського голови Ігор Терехов став лідером виборчих перегонів, він має 53,8% голосів.

За даними громадської організації «Громадянська мережа «Опора», явка на виборах склала 28,6%.