Поліція затримала чоловіка, який фотографував бюлетень на виброрчій дільниці (доповнено)

В Харкові на дільниці № 631692 на вул. Луі Пастера співробітники поліції затрималаи чоловіка, якого підозрюють у фотографувані бюлетеня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Громадянської мережі ОПОРА.

“За словами спостерігача ОПОРИ, який знаходиться на дільниці, співробітники поліції зафіксували фотографування бюлетеня, зупинили чоловіка та викликали слідчо-оперативну групу. Наразі, чоловік знаходиться ще на дільниці та спілкується з правоохоронцями”, – йдеться у поваідомленні.

Координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Харківській області Микола Зінченко зазначив, що фотографування бюлетенів не становить окремого складу адміністратитивного або кримінального правопорушення. “Однак фотографування виборчих бюлетенів часто використовується як доказ підтвердження свого волевиявлення при застосуванні протиправних схем підкупу виборців, тому поліція реагує на відповідні дії з метою перевірки мети та мотивів такого фотографування”, – повідомив він.

Пізніше поліція повідомила, що громадянин сфотографував бюлетень, знаходячись у кабінці для голосування. Порушення помітив поліцейський, який чергував на виборчій дільниці.

“За адресою виїжджала слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №2. Поліцейські доставили 39-річного порушника до відділу для з’ясування всіх обставин події. Інформація зареєстрована в Єдиному обліку заяв і повідомлень, проводиться перевірка”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

ЦВК виділила майже 30 млн грн на позачергові вибори мера Харкова.

Для голосування 31 жовтня ані сертифікат, ані COVID-тест не потрібні.

У Харкові розпочали свою роботу виборчі дільниці.