Поліція зареєструвала 32 повідомлення про порушення на виборах у Харкові

Станом на 15.00 поліція Харківської області зареєструвала 32 повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Усі звернення ретельно перевіряються.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Наприклад, 31 жовтня об 11:43 під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські дізналися, що на виборчій дільниці у Немишлянському районі у кабінці для голосування перебували двоє людей. Перевірка встановила, що до кабінки увійшла мати з дитиною.

Ще одне повідомлення стосувалося жінки, яка намагалася отримати виборчий бюлетень за пенсійним посвідченням. Однак спостерігачі громадської організації «Опора» завадили цьому порушенню.

Інформація про події внесена до Єдиного обліку заяв та повідомлень територіальних відділів поліції. Йде перевірка. Усі обставини встановлюються.

Особовий склад поліції області працює у посиленому варіанті несення служби. А патрульні забезпечують порядок та дотримання карантинних заходів.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Для голосування 31 жовтня ані сертифікат, ані COVID-тест не потрібні.

У Харкові розпочали свою роботу виборчі дільниці.

Спостерігачів громадської організації «Громадянська мережа «Опора» намагалися не пустити на дві спецділянки.

Поліція затримала чоловіка, який фотографував бюлетень на виборчій дільниці.

На початку дня виборів у Харкові спостерігачі громадської організації «Громадянська мережа «Опора» зафіксували більшу кількість процедурних порушень порівняно з двома округами у Херсонській та Черкаській областях, де обирають народних депутатів.

Станом на 12:00 31 жовтня поліція зареєструвала 22 повідомлення про порушення виборчого законодавства.