На виборах у Харкові поліція зареєструвала вже 22 повідомлення про порушення

Фото: ukranews.com

Станом на 12:00 31 жовтня поліція зареєструвала 22 повідомлення про порушення виборчого законодавства на виборах у Харкові.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

О 08:34 на спецлінію 102 надійшло повідомлення про те, що на виборчій дільниці по проспекту Людвіга Свободи заявник виявив у списках громадянку, яка раніше мешкала за його адресою, проте виїхала за кордон.

П’ятеро громадян звернулися до поліції через неможливість проголосувати на виборчих  дільницях. Заявники надають документи в мобільному додатку, проте їм не дають бюлетень та відмовляють у наданні можливості  проголосувати.

На виборчій дільниці в Основ’янському районі невідома особа порвала бюлетень та кинула його в урну.

Інформації про події внесені до Єдиного обліку заяв та повідомлень територіальних відділів поліції. За даними фактами триває перевірка.

“Особовий склад поліції Харківщини працює у посиленому варіанті несення служби. Ситуаційний центр Головного управління Національної поліції в Харківській області цілодобово фіксує та перевіряє усі повідомлення, які надходять на лінію 102, а також виявляються у відкритих джерелах”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Для голосування 31 жовтня ані сертифікат, ані COVID-тест не потрібні.

У Харкові розпочали свою роботу виборчі дільниці.

Спостерігачів громадської організації «Громадянська мережа «Опора» намагалися не пустити на дві спецділянки.

Поліція затримала чоловіка, який фотографував бюлетень на виборчій дільниці.

На початку дня виборів у Харкові спостерігачі громадської організації «Громадянська мережа «Опора» зафіксували більшу кількість процедурних порушень порівняно з двома округами у Херсонській та Черкаській областях, де обирають народних депутатів.