На середину дня на виборчих дільницях щеплення від COVID-19 зробили 3000 харків’ян

Фото: ХОГА

Станом на 14:00 3 000 харків’ян зробили щеплення проти коронавірусної інфекції у пунктах вакцинації, які працюють на виборчих дільницях. Одна з дільниць відкрилася із затримкою, оскільки один з членів комісії отримав позитивний результат ПЛР-тесту.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заступницю Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соцзахисту населення Світлану Горбунову-Рубан.

Чиновниця зазначила, що на виборчих дільницях, які розташовані у школах, сьогодні працюють 40 пунктів вакцинації. У розпорядженні медичних бригад вакцини «Coronavac», «Pfizer», «AstraZeneca». Пункти працюють з 9:00 до 18:00.

«Крім цих кабінетів продовжують працювати пункти вакцинації в поліклініках, торгових центрах та на ринках. Загалом сьогодні працюють 150 медичних бригад — це 600 медичних працівників, 328 з яких роблять щеплення на виборчих дільницях. У нас одна мета — якнайшвидше сформувати колективний імунітет», — наголосила віце-мер.

Також заступниця міського голови повідомила, що закриті виборчі дільниці у 23 лікарняних закладах міста були відкриті вчасно та працюють у штатному режимі.

«З невеликим запізненням відкрилась виборча дільниця у міському перинатальному центрі. Це було пов’язано з тим, що один з членів комісії отримав позитивний тест на COVID-19, тому треба було провести заміну. Але всі дільниці працюють і виконують свої обов’язки, необхідними засобами індивідуального захисту забезпечені, всі протиепідемічні заходи дотримуються», — зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 31 жовтня виявили 206 415 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 934 — минулої доби.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

У Харкові розпочали свою роботу виборчі дільниці.