Поліція Харкова з’ясовує, хто зливав відходи у струмок за готелем “Дружба”

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові до струмка за готелем “Дружба” на проспекті Гагаріна, потрапили стоки неприродного білого кольору, що мають різкий, неприємний запах.

Про це Харків Times дізнався із повідомлень у соцмережах. Пізніше цю інформацію підтвердили у прес-службі Нацполіції області.

У соцмережах повідомили, що струмок не вперше забруднюють відходами. Але виявлені сьогодні, 30 жовтня, стоки, мають яскраво виражений запах хімікатів.

“Сморід стоїть страшенний”, – повідомили в харківському паблику.

Про забруднення водоймища у Слобідському районі Харкова поліцейські дізналися під час моніторингу Інтернету.

“За адресою виїжджала слідчо-оперативна група відділу поліції №2 Харківського РУП №1. На місці пригоди поліцейські встановили, що за кар’єром по проспекту Гагаріна у відкритому каналізаційному стоку вода має неприродний колір. Зразки води направлені на експертне дослідження”, – розповіли в прес-службі Національної поліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 242 КК (порушення правил охорони вод). Санкція статті передбачає штраф від однієї тисячі до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 85 000 грн) або позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеження волі на той же термін.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові судитимуть підприємця за скидання відходів у річку Лопань.