У Харкові порядок на виборчих дільницях забезпечуватимуть дві з лишком тисячі поліцейських

Фото: hk.npu.gov.ua

До охорони громадського порядку на виборах мера Харкова планують залучити максимальну кількість поліції, а також додаткові сили з Нацгвардії, Національного університету внутрішніх справ та ДСНС області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області з посиланням на начальника ГУНП у Харківській області Станіслава Перліна.

Начальник головного управління поліції розповів, що на сьогодні проведено координаційні наради з керівниками задіяних підрозділів, ведеться цілодобовий моніторинг оперативної обстановки, налагоджено взаємодію з виборчими комісіями.

Завезено бюлетені до всіх дев’яти районних комісій, поліція взяла приміщення під охорону, яка залишиться там до завершення підрахунку голосів та вивезення документації.

Станіслав Перлін також повідомив, що кожна виборча дільниця буде обстежена на предмет вибухонебезпечності. Вже створено додаткові слідчо-оперативні групи швидкого реагування.

За даними голови харківської поліції, наразі зареєстровано 44 повідомлення про правопорушення, пов’язані з виборчим процесом.

Слідчі відкрили п’ять кримінальних проваджень, з них лише одне безпосередньо стосувалося порушення виборчого законодавства. Одного громадянина підозрюють у хуліганстві. Досудові розслідування у решті справ тривають.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада призначила позачергові вибори Харківського міського голови на неділю, 31 жовтня 2021 року.

Всього на пост Харківського міського голови претендують 13 кандидатів.

ЦВК виділила майже 30 млн грн на позачергові вибори мера Харкова.

Карантинні заходи на виборах мера Харкова профінансує місто.