На Харківщині за продаж боєприпасів затримали колишнього військового

Фото: kh.dsns.gov.ua

27 жовтня на Харківщині правоохоронці затримали 23-річного колишнього військовослужбовця, який за 1300 доларів продав чоловіку гранати.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

На місці затримання оперативники вилучили чотири корпуси ручних бойових гранат та три запали до них, а також гранатометні гранати ВОГ-17 та ВОГ-25. Повідомляється, що затриманий екс-військовий систематично продавав громадянину боєприпаси.

Проводиться розслідування за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами чи вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі.

У прес-службі Нацполіції області додали, що 29 жовтня Київський районний суд м. Харкова обрав затриманому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 136 200 гривень.

Одночасно із затриманням торговця оперативники провели низку обшуків на території Харківської та Донецької областей. У ході слідства встановлено канал походження зброї у зоні проведення бойових дій на території Донецької області.

Як повідомляв Харків Times, у гаражі в центрі Харкова поліція виявила арсенал боєприпасів та зброї.

Фото: kh.dsns.gov.ua