Харківські тепломережі відзвітували про стовідсоткове підключення житлових будинків

Фото: pikabu.ru

За твердженням керівництва тепломереж, процес підключення теплопостачання у житлових будинках міста повністю завершено.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міської ради з посиланням на генерального директора КП «Харківські теплові мережі» Василя Скопенка.

За його словами, в усі будинки, запитані від системи централізованого опалення, тепло подано.

«Можна сказати, що опалювальний сезон у Харкові розпочався. Є, звичайно, низка заявок, що в якійсь кімнаті холодніше чи немає тепла. Це пов’язано із наявністю повітря в батареях, і наші бригади займаються цим. Кількість таких заявок дедалі меншає. Думаю, за 2-3 дні ми відрегулюємо ці питання. Буває, що з пуском тепла в деяких будинках з’являються дефекти, і будинок доводиться відключати. Але ми ці дефекти усуваємо протягом 1-2 діб. Для цього є і люди, і матеріали», — сказав Василь Скопенко.

Чиновник визнав, що стан тепломереж у місті не найкращий, тому можливі аварії. Але запевнив, що підприємство нарощує темпи ремонтів під час підготовки до опалювального сезону, що зрештою дасть позитивний результат.

«Цього року ми провели колосальну роботу з підготовки мереж, але навіть із таким обсягом ремонтів нам необхідно ще 3-4 роки, щоб ми увійшли до нормального технологічного процесу під час підключення тепла. Система опалення застаріла, тож ми хочемо модернізувати її в цілому. Це дозволить більш плавно регулювати температуру теплоносія та економити газ, що дуже важливо з огляду на його вартість. Відповідне рішення на рівні керівництва міста є, тому я сподіваюся, що наступного року ми зможемо зробити глобальні інвестиції у вирішення цієї проблеми», — наголосив гендиректор КП «ХТМ».

Як повідомляв Харків Times, Харківські тепломережі впроваджують сучасну систему диспетчеризації SCADA, завдяки якій все, що відбувається у системі теплопостачання міста, буде видно в режимі реального часу. У міській раді запевняють, що це дасть можливість не підвищувати тарифи.

Гендиректор “Харківських тепломереж” Василь Скопенко запевнив, що підприємство готове розпочати опалювальний сезон 2021-2022 у встановлені терміни.

У Харкові почали подавати тепло до медичних установ і навчальних закладів.

14 жовтня в Харкові почали подавати тепло в житлові будинки.