Завтра на шістьох ринках Харкова почнуть працювати пункти вакцинації від COVID-19

Завтра, 29 жовтня, на шістьох ринках Харкова почнуть працювати нові пункти вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Про нові пункти вакцинації сьогодні, 28 жовтня, розповіла заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, відзавтра щеплення від COVID-19 харків’яни зможуть зробити на Центральному ринку, Кінному ринку, Індустріальному ринку, а також ринках «Термінал» (Холодна Гора), «ХТЗ» та «Соллі».

Також віцемер повідомила, що минулої доби в місті провакцинували від коронавірусу 9 182 людини. Усього першу дозу вакцини отримали 474 283 мешканця Харкова. Крім того, імунітет проти COVID-19 близько 140 тис. осіб отримали в результаті перенесеної хвороби.

«Такою є офіційна статистика, втім є люди, які ніде не реєстрували захворюваність на коронавірусну інфекцію. Крім того, жителі Харкова роблять щеплення у обласних центрах вакцинації, тому харків’ян з імунітетом набагато більше. Вакцинація у Харкові набирає обертів, але цього недостатньо. Ми повинні наблизитися до 70% вакцинованих. Для цього потрібно вийти на 14,6 тис. щеплень на добу», – підкреслила заступник міського голови.

Зазначимо, що стаціонарне лікування у міських лікарнях проходять 1 184 особи з коронавірусом. Минулої доби госпіталізували 113 хворих. Зайнятість ліжок у місті становить 75%. На кисневій підтримці перебувають 882 хворих, у відділеннях інтенсивної терапії – 96 пацієнтів, на апаратах штучного дихання – 57 осіб.

Нагадаємо, у Харкові працюють 34 пункти вакцинації у міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) та в амбулаторії на вул. Доватора у Новобаварському районі (пункт працює у режимі установи). Крім того, щонеділі, з 10:00 до 18:00, центри масової вакцинації проти COVID-19 функціонують на території торгових центрів «Україна», «Дафі», «Аве Плаза», «Караван» та ін.

Як повідомляв Харків Times, за даними МОЗ, у Харківській області станом на 8:00 28 жовтня виявили 201 529 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 517 — за минулу добу.

У Харківській області хворих на коронавірус лікують в 22 лікарнях області. 11 жовтня прийом пацієнтів розпочала Вовчанська лікарня, з резерву виводять Валківську.

У Харкові працюють 34 пункти вакцинації в міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського й Індустріального районів (з 9:00 до 15:00) і в амбулаторії на вул. Доватора в Новобаварському районі (пункт працює в режимі установи).

21 жовтня в медпункті готелю «Експрес» на Південному вокзалі в Харкові почав працювати центр вакцинації від коронавірусу. Громадські прищепні пункти обіцяють відкрити на ринках міста.

За півроку через реанімацію обласної «інфекціонки» пройшли тільки двоє вакцинованих.