Прокуратура просить арешт без застави для 16-річногого підозрюваного у смертельній ДТП на Гагаріна

Сьогодні, 28 жовтня, у Київському районному суді Харкова вирішується питання про запобіжний захід для 16-річного водія Infiniti, підозрюваного у смертельній ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської ввечері 26 жовтня.

Про це повідомляє кореспондент Харків Times із зали суду.

Представник прокуратури Михайло Семінякін повідомив суду, що підозрюваний у лікарні, де йому надавали медичну допомогу після ДТП, «представився іншою особою та назвав іншу адресу», намагався самовільно залишити лікувальну установу, а також заявляв про нібито викрадення автомобіля. З погляду звинувачення це говорить про спроби підозрюваного уникнути відповідальності та «ввести слідство в оману».

Також представник прокуратури звернув увагу суду на те, що підозрюваний вже має непогашену судимість за завдання тілесних ушкоджень середньої тяжкості та адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху.

У зв’язку з цим сторона звинувачення просить суд обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Сам 16-річний підозрюваний Микола Харківський у суді висловив жаль щодо ДТП і вибачився… в загиблого 58-річного водія Chevrolet і пасажирів його Infiniti, які постраждали в аварії.

Як повідомляв Харків Times, на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові ввечері 26 жовтня сталася ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора і вдарив автомобіль Chevrolet, який їхав на «зелений». Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, який скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії пасажири Infiniti віком від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.