Не пам’ятає, чи був за кермом – адвокат розповіла про проблеми з пам’яттю у 16-річного водія Infiniti

Фото: Харків Times

Сьогодні, 28 жовтня у Київському районному суді м. Харкова обиратимуть запобіжний захід Миколі Харківському, 16-річному водію Infiniti, підозрюваному у смертельній ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської.

Перед початком засідання, призначеного на 10:00, адвокат підлітка Інна Данилова розповіла про стан свого підзахисного, повідомляє кореспондент Харків Times з місця події.

За словами адвоката, Микола Харківський в аварії отримав травму голови. Після надання медичної допомоги у лікарні його відправили до ізолятора тимчасового тримання на вулиці Івана Камишева.

“Він перебуває у такому шоковому стані, що половину не пам’ятає… Я поки не можу розповісти, що він говоритиме на суді – це непередбачувані дії для мене. Але він каже, що “силу удару я пам’ятаю. я пам’ятаю, як був удар”. Він каже, що якщо я справді був за кермом, я несу повну відповідальність. Йому зараз дуже складно”, – розповіла Данилова.

Вона додала, що наполягатиме на обранні запобіжного заходу для свого підзахисного у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Також адвокат поскаржилася на погрози, які надходять їй та батькові Миколи Харківського від анонімів.

За словами Данилової, батько її підзахисного працює рубачем м’яса на ринку у Харкові. Мати живе у Німеччині і наступного тижня планує прилетіти до Харкова.

“Ключі та техпаспорт від автомобіля знаходяться зараз у матері в Німеччині. Автомобіль куплений нею. Вона собі купила цей автомобіль. Буквально тиждень тому. Це бивший у вживанні автомобіль. І віддала його на СТО, щоб його трошки упорядкували.”, – розповіла. Данилова.

Вона з’ясовує, як автомобіль потрапив до її підзахисного.

“Справа в тому, що мама давала вказівку забрати автомобіль одній людині, яка чомусь за матеріалами кримінального провадження не проходить. Він повнолітній. Мав права і ключі. Він дійсно приїхав з Миколою і в працівника СТО забрали цей автомобіль. І в той момент за кермо сідав саме цей друг, з правами та ключами. Може, можливо, вони десь пересіли. Це моє припущення. Це слідство доводитиме”, – повідомила адвокат.

О 10:00 підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у супроводі великої кількості охорони привезли до будівлі суду. На засідання пустили представників лише двох ЗМІ.

Як повідомляв Харків Times, на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської у Харкові ввечері 26 жовтня сталося ДТП. Водій Infiniti виїхав на перехрестя на червоний, забороняючий сигнал світлофора і вдарив автомобіль Chevrolet, що їхав на “зелений”. Внаслідок зіткнення водій Chevrolet загинув, ще троє людей отримали травми.

Водій, що скоїв ДТП, за даними поліції, був тверезий. Раніше він притягувався до адміністративної відповідальності за порушення на дорогах.

Постраждалі в аварії – пасажири Infiniti у віці від 16 до 19 років. З різними травмами їх госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Слідство наполягатиме на обранні для водія Infiniti утримання під вартою