Батьків Миколи Харківського можуть притягнути до відповідальності – аж до кримінальної

З погляду прокуратури, діям батьків 16-річного підозрюваного у смертельній ДТП 26 жовтня Миколі Харківському має бути надано юридичну оцінку і їх слід притягнути до відповідальності.

Про це заявив журналістам речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, передав кореспондент Харків Times.

«Ми розуміємо, що автомобіль був придбаний і використовувався за такого, як мінімум, пасивного невтручання батьків, які всі розуміли, але допускали підлітка до керування автівкою, купили йому цю автівку», – заявив Чубенко.

На його думку, відповідальність може бути як адміністративна у вигляді складання протоколу про невиконання батьківських обов’язків, так і «в рамках кримінального провадження», оскільки саме дії батьків надалі призвели до таких тяжких наслідків, як загибель та травмування людей.

Також Чубенко повідомив, що ті два роки умовного терміну, які Микола отримав влітку по справі про стрілянину в супермаркеті «Таврія В», де він поранив із пневматичного пістолета 39-річну жінку, тепер доведеться відсидіти – повністю або хоча б частково. За законом цей термін додадуть до покарання за ДТП, якщо вина Миколи буде доведена у суді.

Як повідомляв Харків Times, Київський районний суд Харкова сьогодні, 28 жовтня, обрав для 16-річного Миколи Харківського, підозрюваного у смертельній ДТП на проспекті Гагаріна ввечері 26 жовтня, запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави на 60 діб.

Ввечері 6 листопада 2019 року в одному з супермаркетів у Основ’янському районі міста 14-річний підліток стріляв у покупців з «предмета, схожого на травматичний пістолет».